Monday, November 8, 2010

~ AAaaarrgghh.....!!!~

arie nie aku bengang cgt....y? hmm..memule cam nie...mak aku dah warning awl2, jgn kuar uma ag..duk je at uma..bla..bla..bla.... tension..~
nk dijadikn citer, mmg boring tahap gaban dah nie...aku pn slow talk dgn my lovely daddy..sbtu mlm...hahaha...pujuk, nk kuar gak...(pe nk jd, jd la...kn..) bla...bla..bla....nk kuar ptg ahad, nk bg kad at mbr2....the answer? huuuu....~ AKU KNE TNGGU ESOK SMPAI ABAH BG JAWAPAN...
tension yg pertame...n then, aku pn tdo la cm biase...
aku tngu smpai ptg...dlm kul3 gak la cm 2....tetibe aku tgk mak aku dah cecantek...nk kuar...
mak aku ckp nk g anta kad at sedare2....adeehh...~ bile plak abah nk bg jwapan nie...kang klau aku ckp at mak, mmg trang2 aku dpt lmpu merah nie....aku diam je la....bile abah n mak dah grak, aku deal dgn mbr aku....aku msj at no abah, ckp nk kuar...abah reply, p aku taw, mak aku yg taip...eleh..!! my mum la kn..huuhh.... ye ckp, jgn alek lmbat...ishh..!! tension yg ke2, mbr aku ckp mbr ag sowg keje....serte merte plan aku jahanam.....hancur lebur....sbb hanye ye je yg de kete....kire transport la....ye ckp, suh g mnggu dpan....alamak..!! yunk, mggu dpan dah x leh dah...x pe la, korg je la yg g...wakil kn taw...huhuhh....~
cdey, hanye Tuhan je yg taw....ye la, time nie je la aku leh kuar..dah dpt lampu ijaw..bukn senang nk dpt, nk2 klau mak aku de at uma...addooii.....utk mgubat jiwe yg lara, aku ajak adek aku g pntai..agpn ye dah lame x g pantai....(aku pn..!!) aku ajak ye, dlm kul5....sesiap dlm kul6...lame x? tension gilee.....mcm2 hal yg jadi...dah la lmbat, aku isi mnyak mtor, pstu mnyak trtumpah at tgn aku...pehh..nyirap btol....!!! n then, selipar aku x de...bru aku tringat, mak aku pkai....ketensionan aku bertambah....
aku amik selipar len, suh adek aku pkai...aku pkai selipar ye...hahaha.....seb bek aku angen aku x lame...time aku grak 2, adek aku ckp...pkai je la helmet, t jenjiran nmpak....ah, lantak la...ye ckp, t jiran2 ckp.." pe nie, bakal pengantin kuar uma...." dulik pe aku...jnji aku eppy..hahahah..... aku senyum sowg2....aku pn kdang2 cm x cye, ag belas2 arie je sbelum mjlis perkahwinan aku....Ya Tuhan, Kau berikan lah aku petunjuk.....

smpai simpang, bile line clear....aku pnnk gerak...tetibe mtor aku terlanggar batu...peh, adek ku bleh mnjerit...cm ye plak yg nk kawen..aku ckp la.."trlanggar batu je la....ishh..!!" ye pn sengih2....adek aku mmg cm nie....cepat gelabah....hahaha...ok2..ps2 plak, dah sparuh jln..ones again, adek aku mnjerit..pe hal plak nie...then, ye tnjuk tdung ye...pe?? upe2nye, slah 1 brooch ye tercabut n dah tercicir pn....per, brooch aku plak 2..seb bek ye yg bg aku...x de la aku meroyan cgt...drpd harte aku sndri kn.....brooch 2 tomey, bntuk riben kecik...kaler kuning...kebetulan aku pkai gak..p kaler coklat....bende alah 2 de 3, 1 ag at uma...kaler merah...
dah kne ptah alek, cri at jln raye yg sepanjang2 alam.....bile x de, ptah alek ag...truskn plan yg td...ke pntai...!! pdahal waktu 2, dah de petir, kilat segale....awn pn dah itam je...gerun aku tgk...klau ujan, naye je.... p truskn gak...owg2 tue ckp, x bek batalkn niat saat2 akhir....enth...
bile dah msuk simpang ke pntai, adek aku ckp jam dah kul6.20...mak aii, dasat btol....jln2 jap at pntai....


 mcm nk zapin je aku tgk....



 beli eskem, then trus alek...dah nk kul7....siyes, dah gelap...nk ujan...tgn knan bwak mtor, tgn kiri pgang eskem...gile....~
aku bwak berhati2, p agak laju la..kowt....huhuhh..takot jd pe2 t kan..p seb bek selamat smpai uma....dlm kul 7.05...mak n abah x alek ag...selamat... seb bek x kne ujan....

nie la arie last aku kuar uma..lpas nie, x dpt kuar dah...bak kate hubby..."mak nk jage ank ye nie...drah manis...." addeehh...klau aku nk kuar, msti dgn mak aku, or adek2 aku....ish....~

pe pn, aku pham sebenarnye....p nk wat cane kn..kdang2 jiwe remaje aku nk je memberontak...p x snggup nk wat mak aku bising...x pe la, aku mgalah....t aku dah kawen, hehari aku ajak hubby jnjln...hahahaha.....puas atie aku....

~THE END...~

2 comments:

  1. sabo.. bakal pengantin x baek marah2..
    kui3..
    XD

    ReplyDelete
  2. sabar j e k..pasni cornfirm dah tak duk sebumbung ngn mak kn..t msti cri mak pas kwin lak sb rindu..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doakn kami ye....:)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers